‹

Click Here!
Intel Pentium 4 2,4B GHz
Processzor

Összefoglalás, konklúzió
A
Celeron teljesítményére sajnos igencsak rányomja a bélyegét a kisméretű másodszintű cache. Ez legjobban a 3D-s tesztekben és a memóriát intenzíven használó alkalmazásokban ütközik ki. Ha valaki ódzkodik a túlhajtástól, akkor sokkal jobban jár egy Athlon XP-s rendszerrel, amely hasonló áron nagyobb teljesítményt nyújt.
A 2,2 GHz-es Celeron vásárlását azoknak ajánlom, akik szeretik túlhajtani a rendszerüket, vagy azoknak, akik mindenképpen a Pentium 4 platform felé kacsintgatnak. Egy jó alaplappal a Hyper-Threading-et is támogató 3 GHz feletti Pentium 4-gyekkel a leggyorsabb rendszer építhető össze a későbbiekben.
Előnyös még, hogy a Celeron nem melegszik annyira, mint a konkurencia processzorai, így egy halkabb ventilátor is megfelelően hűti a CPU-t.
A tesztek során stabilitási problémám egyszer sem volt, a túlhajtott rendszernél sem tapasztaltam fagyást vagy "kék halált".

Előnyök:

  • Nagyon jól túlhajtható

  • Túlhajtva kiváló teljesítmény a processzor intenzív alkalmazásokban

  • Csendes hűtés

  • Jó támogatás

Hátrányok:

  • Teljesítményéhez képest drága

  • Memória intenzív alkalmazásokban túlhajtva is lassú

Itthoni ára 25000 Ft+ÁFA (31000 Ft) körül van. Érdemes a dobozos változatot választani, mert csupán 2000 Ft-tal drágább, mint az OEM verzió, és egy igen jó ventilátort is kapunk hozzá.

A Celeron processzort az Intel Magyarországtól (tel: 327-4585) kaptuk. Az 512 MB Corsair XMS DDR400 CL2 modult az Alien Computers (tel: 413-0450) szállította. A tesztrendszert egy Chieftec HPC-300-102 tápegység látta el energiával, szintén az Alien Computerstől. A  teszteket Samsung SyncMaster 959NF monitoron végeztük, amelyet a Samsung Electronics Magyarország (tel: 453-1180) ajánlott fel. A fotókat Nikon Coolpix 2000 digitális fényképezőgéppel készítettük. Köszönjük a segítséget!

2003. február 17.

Tesztelő

A véleményeket, hozzászólásokat, kérdéseket a Fórumba várjuk!

 


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat