‹

Click Here!
Nikon Coolpix 2000
Digitális fényképezőgép

Használat

A készülék használatakor legjobban talán az átnézeti kereső hiányzik. Ezt már korábban is említettem: így az LCD fogyasztja állandóan fogyasztja az energiát, másrészt néhány esetben nagyon rosszul látható. Előnye is van a dolognak: biztosan azt fogjuk viszontlátni a képen, amit az LCD mutat.


A Toshiba nem sokat törődött a kártya feliratozásával

Ezen a kijelzőn jelennek meg a különböző információk: (felülről lefelé, balról jobbra) a kiválasztott üzemmód ikonja, a zoom állapota, az autofókusz beállítása (zöld: éles kép, piros: nincs fókusz), az elem merültségét jelző ikon (ez csak akkor látszik, ha érik az elemcsere), az élesítés, a BestShot Selector, a fénymérés beállítása, a fehéregyensúly, a fényerő-kompenzáció, a felbontás, a tömörítés mértéke, a fókusz-mód (nincs, makró vagy végtelen), a vaku beállítása valamint talán a legfontosabb információ: a hátralévő képek száma található.

A memóriakártyát a gép jobb oldalán található kis ajtó mögé rejthetjük, az elemeket pedig alulról kell betölteni. Sajnos az állványcsavar-menet elhelyezése miatt az állványra szerelt gépen nem tudunk elemet cserélni. A csavarmenet mindenképpen rossz helyen van, mert nemcsak az akkucserét akadályozza, hanem viszonylag messze van az optikai tengelytől is.

A csatlakozók a készülék bal oldalán kaptak helyet: USB, videokimenet és a tápcsatlakozó. Ide "természetesen" speciális, 8,4 V-ot szolgáltató Nikon adapter csatlakoztatható. A videokimenet egyébként érdekesen viselkedik: NTSC üzemmódban felvételkor is kapunk képet, azaz korlátozottan videokameraként vagy webkameraként is használható a készülék. Az első esetben egy NTSC jelet fogadó videómagnóhoz, a másodikban digitalizáló kártyához vagy videobemenettel rendelkező grafikus kártyához kell csatlakoztatni a Coolpix 2000-et. Talány, hogy PAL módban miért csak a felvételek megtekintésekor van kép...

Az állványmenettel ellentétben a vaku közel került az optikai tengelyhez, így a gépek viszonylag egyenletesen lesznek megvilágítva. A hatótávolság kb. 2-2,5 m, azaz szobai viszonyok között megfelelő, nagyobb távolságnál vigyünk magunkkal reflekorokat...

Adapter, USB és videocsatlakozó 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat