‹

Click Here!
Nikon Coolpix 2000
Digitális fényképezőgép

Mi van a dobozban?

Immár megszokott kérdésünkre igen terjedelmes a válasz: A fényképezőgép mellett még a következőket találjuk a pakkban: Négy darab alkáli ceruzaelem, egy 8 MB-os CompactFlash kártya, egy USB kábel, egy kompozit videokábel, egy szíj, angol nyelvű használati utasítás, magyar nyelvű használati utasítás, "Kezdő lépések" angolul és magyarul, egy "Important Information" feliratú sárga boríték, és három darab CD (szoftverek, valamint a Nikon View 5 program angol és magyar nyelvű leírása). A sárga borítékban regisztrációs lap és válasz-levelezőlap található. Azt ugyan nem tudom, hogy ez miért "Fontos információ".


TV kábel
 


USB kábel
 


"Fontos Információ"

Első lépések

A "Kezdő lépések" című füzetke nagyon leegyszerűsíti és meggyorsítja a kicsomagolás utáni műveleteket. A rengeteg ábra és a szakszerű magyarázó szöveg eligazítja a kezdőket, a profibbak pedig valószínűleg nem szorulnak támogatásra.
A szíj befűzése, a memóriakártya és az elemek behelyezése után már csak a pontos dátum és idő beállítása van hátra, és el is készíthetjük első képeinket. A leírás szerint ugyan a fényképezés előtt meg kell formázni a CF kártyát, de nálunk e nélkül is minden tökéletesen működött.
A kezelőszervek feliratozása, jelölése teljesen egyértelmű, így a használati utasítást sem kell a kezünkbe vennünk. Persze az összes funkció megismeréséhez mindenképpen érdemes elolvasni az amúgy nagyon profin elkészített könyvecskét. Minden oldalon magyarázó ábrák segítik a megértést, és fordítási hibákkal, magyartalan mondatokkal sem találkoztam. Ez pedig a mai használati utasítások minősége mellett nagy szó! (Egyedül az üzemmódok leírásánál találtam két angol mondatot, amit elfelejtettek lefordítani.)
A könyv végén található tárgymutató még a fényképező által alkalmazott szimbólumokat is tartalmazza, így nagyon könnyen megtalálható a magyarázat.
Egyetlen egy kis bakit találtam a leírásban: a műszaki adatoknál nem jelzik az USB kapcsolat verziószámát. 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat