‹
 

Click Here!
Memóriabővítés
 

Összefoglalás
A szintetikus és gyakorlati tesztekből az derült ki, hogy nagyjából 1-8% közötti sebességnövekedés tapasztalható tesztrendszerünkön (tehát egy Celeron processzor esetén). Nyilvánvalóan eltérő eredményeket kapnánk egy Pentium 4 vagy egy Athlon XP rendszeren, de az arányok valószínűleg hasonlóak lennének.
Mindenesetre egy tapasztalat levonható: a Celeron processzor esetében nem érdemes a DDR333 modul(oka)t lecserélni DDR400-ra, de a nagyobb mennyiségű (512 MB) memóriát mindenképpen meghálálja a rendszer, akár videót tömörítünk, akár játszunk a gépen.
Két modult akkor érdemes használni, ha alaplapunk memóriavezérlője képes azokat külön-külön, két csatornán elérni, mert ezzel további néhány százalékos teljesítménynövekedést lehet elérni (ez egy későbbi tesztünk témája lesz).


A TwinMOS "kétcsatornás csomagja"
(Kattints rá a nagyításhoz!)

A 2,2 GHz-es Celeron processzort az Intel Magyarországtól (tel: 327-4585) kaptuk az MMD Hungary közreműködésével. A tesztrendszert egy Chieftec HPC-300-102 tápegység látta el energiával, melyet az Alien Computerstől kaptunk. A  teszteket Samsung SyncMaster 959NF monitoron végeztük, amelyet a Samsung Electronics Magyarország (tel: 453-1180) ajánlott fel. A TwinMOS modulokat a TwinMOS tajvani képviseletétől kaptuk. A fotókat Nikon Coolpix 2000 digitális fényképezőgéppel készítettük. Köszönjük a segítséget!

2003. június 27.

Tesztelő

A véleményeket, hozzászólásokat, kérdéseket a Fórumba várjuk!

 


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat