‹

Click Here!
Ericsson HPM-10 mp3 headset
 

Az Ericsson a mobilkommunikáció terén elég jelentős gyártónak számít(ott), manapság sokat veszített sikereiből, főleg azért mert termékeit nem reklámozta, csak azok ismerik, akik minőségi terméket keresnek, nem csak egy olyat, amilyen a haveroknak is van...

Bevezetésnek ennyit, mielőtt túl bőbeszédű lennék a témától. Szóval a lényeg, a HPM-10-es: ez egy aprócska kiegészítő modul, ami az újabb szériás Ericssonokhoz csatlakoztatható (T28 - R320 és újabbak). Az alapötlet egyszerű - de mégis nagyszerű: ha már úgyis mindig nálunk van egy okos elektromos ketyere, minek vinnénk magunkkal még egyet?
A lejátszó MMC (MultiMediaCard) kártyákkal működik, és alig nagyobb magánál a kártyánál. A kártya mérete egyébként 24x32 mm. A gyárilag hozzáadott MMC 32 megabájtos, a készülék azonban a kapható legnagyobb, 128Mb-os tárolókat is fogadja.
A kezelése borzasztóan egyszerű: csak felpattintjuk a telefon aljára, és a megfelelő (a csatlakoztatás után megjelenő) menüben kezelhetjük. Lehetőségei:
- Folyamatos lejátszás
- Véletlenszerű lejátszás
- Egy kijelölt mp3 lejátszása
- Magas - illetve mélyhang kiemelés

A hangminőség nagyon jó, a hozzáadott fülhallgatók is jó minőségűek. Amennyiben az eszközt hifihez kötjük (egy 2.5" - 3.5" jack átalakítóval) meglepően tisztán, zajmentesen szól (saját tapasztalat).

A zenék feltöltése egy párhuzamos portra csatlakoztatható MMC olvasóval történik. A párhuzamos port nem éppen villám, de sebessége megfelelő: kb. 5 perc alatt felmásol 32 MB zenét. A kártyaolvasó rendelkezik egy borzasztó nagy hátránnyal: nincs hozzá semmilyen Windows XP driver. Elvileg a kezelése megoldható valamilyen "patkolt" Windows 2000 meghajtóval, de és nem jártam sikerrel.

A HPM-10 alapjában véve nagyon jól használható, főleg ha még azt is figyelembe vesszük, hogy headsetként is működik: ha bejövő hívás van, a zene elhalkul. A hátulját megnézve érdekes dolgot olvashatunk: Made in Russia. Meglepő, főleg hogy még a gyárkapun is kifért :)

Mindent összefoglalva: zenerajongó Ericsson-tulajdonosoknak kihagyhatatlan eszköz. Új árát jobb nem megkérdezni, gyakorlatilag csak használtan érdemes venni. (én is úgy vettem)

 

Kiss Csaba

2002. november 17.


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat