‹
 

Click Here!
Man Power PowerDisk Watch és Man Power MPC1688-1 5in1 MP3 Player
Óra+USB flash drive, Óra+USB flash drive+MP3 lejátszó+diktafon

A flash memóriák árának csökkenésével egyre jobban elterjednek az ún. USB drive-ok, azaz az USB csatlakozóra köthető háttértárak, amelyen fontos dokumentumainkat, képeinket, zenéinket tudjuk szállítani. Hasonlóan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a flash memóriás MP3 lejátszók, hiszen jóval kisebbek lehetnek, mint a CD-vel működő társaik, valamint a rázkódástól sem kell tartanunk.
A technológia folyamatos fejlődésével a szükséges alkatrészek, chipek nagyon kis méretben is legyárthatóak. Ezt ismerte fel a kínai székhelyű Man Power is, amikor elkészítette az órával kombinált flash meghajtót (hiszen órát szinte mindenki hord, bár a mobiltelefonok némileg konkurenciát jelentenek...), valamint az órába épített MP3 lejátszót. Ezúttal ezt a két, maga nemében igen különleges terméket mutatjuk be!

Man Power PowerDisk Watch
K
ezdjük az "egyszerűbb" órával, amely első ránézésre semmiben sem különbözik a hagyományos órától, ugyanolyan vastag, ugyanolyan nagy, mint bármelyik más óra.
Az igen szépen kivitelezett, ezüstszürke PowerDisk felirattal ellátott vörös és fekete (ajánlom a hasonló című Stendhal regény elolvasását!) dobozban egy garanciakártyát, az órát és a számítógépet összekötő USB csatlakozót valamint egy kis, 8 cm-es CD-t találunk. Ez utóbbin kapott helyet a szükséges drivert és a kezelőszoftvert.


Elegáns csomagolás
(Kattints a képre a nagyításhoz!)

Az USB kábel mellett sem mehetünk el szó nélkül, mert igen ügyes megoldásának köszönhetően kevés helyet foglal el, könnyen zsebre vághatjuk. A kábel közepén ugyanis egy rugós dob található, amelyre feltekeredik a vezeték. Ha kihúzzuk a kábelt, akkor a rugó "kiakad", azaz nem húzza vissza a vezetéket. Viszont ha újra meghúzzuk a "madzagot", akkor a rugó berántja a két kivezetést, és a vezeték feltekeredik a dobra. Sajnos ennek a megoldásnak megvan az a hátránya is, hogy túlságosan nem lehet hosszú a kivezetés, hiszen akkor a dob mérete nőne meg. A kábel hossza kb. 75 cm, de talán elegendő egy földön álló ház esetében is, ha pedig van első USB kivezetésünk, akkor több mint megfelelő. A kábel hossza "összecsukva" nem éri el a 10 cm-t sem.
Az órában egy kis műanyag dugó védi a portól, nedvességtől az USB csatlakozást.

Az általunk tesztelt óra nagyon jól néz ki, fémszíjas, férfi változat, de létezik női kivitelben is illetve rengeteg más designnal (mi az MP1390A verziót teszteltük 256 MB memóriával). Az idő mellett mutatja a dátumot is, a mutatók pedig a sötétben foszforeszkálnak.
Az óratest vastagsága 13 mm, a súlya szíjjal együtt 155 gramm. A viszonylagos nehézséget nem a flash kivitel okozza, hanem a fémszíj.


Kívülről nem is látszik, hogy
256 MB-nyi adat van nálunk

Specifikáció

Hardver

IBM kompatibilis PC , PC notebook vagy Macintosh USB porttal

OS

Windows98/SE/XP,Windows ME, Windows 2000, Linux2.4.x, MAC OS9.x vagy újabb operációs rendszer

Meghajtóprogram

Csak a Windows 98 igényel meghajtót

Tápegység

Nincs szükség külső tápellátásra

Kapacitás

16 MB-512 MB

USB csatlakozó

Universal Serial Bus 1.0/1.1/2.0

Felvett áram

<50 mA

Felvett áram használaton kívül

<300 µA

Adatbiztonság

>10 év

Olvasási sebesség

1000 kB/s

Írási sebesség

750 kB/s

Működési hőmérséklet

-20 - +70 C

Tárolási hőmérséklet

-50 - +85 C

Relatív páratartalom működés közben

10% - 90%

Relatív páratartalom tárolás közben

5% - 85%

 


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat