‹
 

Click Here!
TakeMS MEM-Drive USB 2.0
USB 2.0 flash drive

Az 1997-ben alapított MemorySolution - nevéből is eredően - különböző memóriákat gyárt. A termékkínálatban találunk többek között a JEDEC által szabványosított SDRAM, normál és regiszteres DDR valamint DDR2 SDRAM modulokat, memóriakártyákat (Compact Flash, nagysebességű Compact Flash, MultiMediaCard, RS-MultiMediaCard, SecureDigital, Mini SecureDigital, SmartMedia formátumban), ezekhez illeszkedő memóriakártya olvasókat és végül, de nem utolsósorban USB flash meghajtókat. A cég "különlegessége", hogy nem egy amerikai vagy tajvani gyártóról van szó, hanem vérbeli európairól. Egészen pontosan Németországban, Breisachban található a MemorySolution székhelye, és állításuk szerint termékeikben is visszaköszön minden, ami a német precízségről eszünkbe jut.

Csomagolás
A
MEM-Drive egy tetszetős átlátszó műanyag tartóban érkezett, a barnás-vöröses szín egyből felhívja magára a figyelmet. A tartóban elhelyezett kartonlap hátoldalán a gyártó feltüntette a legfontosabb specifikációs adatokat. Itt megtudhatjuk, hogy a meghajtó kompatibilis az USB 2.0 szabvánnyal, de természetesen USB 1.1 porttal is tökéletesen működik (persze ekkor a sebesség kisebb). Windows ME/2000/XP, Linux (2.4.10-es vagy újabb kernel), Mac OS 8.6 vagy újabb operációs rendszer esetén nem szükséges semmilyen meghajtóprogramot telepíteni, erre az egyébként gyors eljárásra csupán Windows 98 és 98 SE esetén szorolunk. Igen ám, de hol van a driver? Hiszen a csomagban CD-nem fér el, tehát le kell töltenünk az internetről? Szerencsére nem, mert a korábban említett kartonlap két oldala között elrejtve egy kis, 8 cm-es CD-n megtaláljuk a szoftvert. A lemezen angol nyelvű telepítőt és leírást is találunk (PDF formátumban, a nézőkét is mellékelték).


Vonzza a szemet a csomagolás
(Kattints a képre a nagyításhoz!)

A csomagban találunk még egy karabinert valamit egy pántot is, így a kulcstartónkon vagy a nyakunkban is hordhatjuk fontos adatainkat.
Maga a meghajtó lilás-kékes műanyag borítást kapott, a csatlakozóra pedig ráhajtható az ezüst színű, fémből készült "fül". Ez védi a sérülésektől is, bár nem nyújt olyan tökéletes védelmet, mint a kupakos megoldások.


Apró kellékek
(Kattints a képre a nagyításhoz!)

Specifikáció

Hardver

IBM kompatibilis PC , PC notebook vagy Macintosh USB porttal

OS

Windows 98/SE/ME/XP, Windows 2000, Linux 2.4.x, MAC OS 8.6 vagy újabb operációs rendszer

Meghajtóprogram

Csak a Windows 98 igényel meghajtót

Tápegység

Nincs szükség külső tápellátásra

Kapacitás

64 MB-1 GB

USB csatlakozó

Universal Serial Bus 1.1/2.0

Adatbiztonság

>10 év

Működési hőmérséklet

-20 - +70 C

Tárolási hőmérséklet

-50 - +85 C

Relatív páratartalom működés közben

10% - 90%

Relatív páratartalom tárolás közben 5% - 85%

Ütésállóság (terhelés)

1000 G

 


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat