‹

Click Here!


Volkswagen Bora
Teszt

Első pillantásra

Nos, ez egy igazán szép autó - legalábbis elölről. A hosszan elnyújtott motorháztető, a keskeny lámpák, a lakkozott hűtőrács elegánsan hat. Oldalról nézve a Bora leginkább egy limuzinra, hátsó része, azaz a magasra ívelt, hatalmas csomagtartója pedig egy orrszarvú hátsó részére hasonlít. A Bora tulajdonképpen nem más, mint egy megemelt csomagterű Golf, de felszereltségében a Passat színvonalát idézi.

A belső értékek

A teszt folyamán a 150 lóerejével a Bora Highline V5 bizonyult kategóriájában a leggyorsabbnak. És ezt a vezetés során észre is lehet venni: lendületesen gyorsul, szinte siklik az autópályán és nagy sebességnél is meglehetősen nyugodtan fekszik az úton. Semmi kétség, öröm a V5-sel utazni. A mindennapos használatra azonban teljesen elegendőek a 100, 115 vagy 125 lóerős kisebb változatok is. A kocsi többi tulajdonsága sem hagy semmi kívánnivalót maga után: a váltó, a kormányzás, az úttartás minden a megszokott VW minőség szerinti.

A mindennapok

A Bora nemcsak úgy néz ki mint a nagyok, hanem saját maga is az - 4,38 méteres hosszával mégiscsak 33 cm-rel nagyobb a Golfnál! Ez belülről is észrevehető: kényelmesen lehet benne ülni és minden irányban elegendő hely áll rendelkezésre - legalábbis elöl, mivel hátul a nagyobb termetűeknek térdnél és a fejrésznél egy kissé szűkös a hely. A csomagtartó kisebb mint az elődé - amit Vento-nak hívtak - mégis a 455 literes méretével még mindig elegendő helyet nyújt a nagybevásárlásokhoz vagy a nyaralás csomagjaihoz.

 

 

Volkswagen Bora

 

Összehasonlításképpen a Golf csomagtere 330 literes. Azonban, ha a háttámlákat előrehajtják, a Golfba egyértelműen többet lehet pakolni. A műszerfal áttekinthető, még ha nem is lélegzetelállító - csak akkor válik azzá, ha bekapcsolják a fényeket, ami mindent lágy kék színnel áraszt el! Ami engem különösen lázba hozott, az a műszerfal középső részén található, elsüllyeszthető pohártartó - nagyon praktikus! Ugyanakkor lényegesen kevésbé praktikus a Bora a parkoláskor - alig lehet kilátni és ezért csak a megérzéseire hagyatkozhat az ember. A fogyasztás motortól függően a 7,7 liter szuperbenzintől egészen a 9,3 literig terjed.

Összegzés

Ha egy kedves, középkategóriájú autót keres, ami elegendő hellyel és egy csipetnyi eleganciával rendelkezik, akkor igazán jó választás lehet.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat