‹

Click Here!


Volkswagen Passat
Teszt

A Volkswagen Passat Nyugat-Európa legnépszerűbb középméretű autója. Nem ez a helyzet viszont az Egyesült Államokban. Ott a VW márka vásárlása még mindig csak bizonyos stílust képviselő vezetőkre jellemző. Többek között ezért is újította meg a cég a felső-középkategóriás modellt.

A konstruktőrök több, mint 2300 alkatrészen módosítottak a fejlesztés során. A tetőlemez és a négy ajtó viszont érintetlen maradt, ahogy szinte minden külső méret is. Így a Passat belső térkínálata lényegében megegyezik az elődével, mert a tengelytáv változatlan, és a hossz is csak 2,8 centiméterrel lett nagyobb. A legjobban az első és hátsó dizájn jelzi, hogy új autóról van szó. A fényszórók bordázatlan műanyag búrát kaptak, a kör elemekkel is "operáló" hátsó lámpákat pedig középen fehér betét osztja ketté.

A külsőhöz hasonlóan belül is ízléses a Passat. A középen lévő pohártartó mérete beállítható lett (mondjunk búcsút azoknak a könnyű műanyag gyűrűknek, amelyek kiemelkedtek a középen lévő halomból), a vezető melletti kartámasz alatt pedig egy kis tárolórekeszt alakítottak ki. A hátsó ülésnél szintén található kartámasz, két csészetartóval és egy újabb, jól kihasználható tárolótérrel. Az első ülések negatív irányban változtak, rövidült az ülőlap mérete. Ezzel viszont elérték, hogy a hátul ülők lábai kényelmesebben elférnek.

Jelenleg az új Passat négyfajta motorral kapható itthon. Ezek közül kettő benzines, kettő pedig a népszerű dízelek közül való. A legalacsonyabb lökettérfogattal az 1.6-os rendelkezik, amely 102 lóerőt produkál. Fogyasztás szempontjából az ugyancsak ilyen teljesítményt nyújtó dízel emelhető ki, ez a változat országúton beéri 4.5 literrel. A legnagyobb erőt a másik dízel tudja nyújtani, 130 lóereje megelőzi a 2 literes benzines teljesítményét is, hiszen az "csak" 115 lóerőre képes.

 

   


Oldalról nézve szinte nem is változott

  

Utazás közben az út, és a menetszél zaja alig érezhető. A Passat felfüggesztése ragyogóan elnyeli az úttest egyenetlenségeit anélkül, hogy azt teljesen eltüntetné. Nem okoznak problémát a kisebb gödrök sem. A kocsi fürgén veszi a kanyarokat is, és a kocsitest himbálózását minimális szinten tartja. A vezető úgy érezheti, hogy egy szilárd, stabil járműben ül, amely előre kiszámítható módon irányítható.

Biztonság szempontjából szintén jókat lehet mondani a kocsiról. Alapáron tartalmaz négy tárcsaféket, blokkolásgátlót, kipörgésgátlót, első és oldalsó légzsákokat. Feláras viszont a menetstabilizátor és a függönylégzsák.

Összességében a Passat egy kitűnő családi, üzleti autót testesít meg, amelynek listaárába hagyományosan "beépítették" a megbízhatóságért felszámított plusz forintokat.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat