‹

Click Here!


Toyota RAV4
Teszt

Először 1994-ben mutatta be a Toyota a RAV4 terepjáróját. Hat év után már szükséges volt a típus felújítása, ennek során külső és belső tulajdonságai egyaránt változtak. Az új RAV4-es hosszabb és erősebb, mint elődje volt, viszont ugyanolyan takarékos.

Az autó eleje a modern idők követelményei szerint készült. Nagy felületű fényszórót és keskeny hűtőrácsot kapott. Az irányjelzők a lökhárítóban helyezkednek el, az autó oldalán ívelt öv vonul végig, amely sportos benyomást kelt. A pótkerék a hátsó ajtón, speciális műanyag tárolóban található.

A jármű három- és ötajtós változatban készült. Az előbbi 3,81 m, az utóbbi 4,2 m hosszú. Ezek a méretek minden bent ülőnek megfelelő kényelmet nyújtanak. Több hely jut a lábaknak a vállaknak és a fejnek is. A csomagtartó normál állapotban 400 literes térfogatú. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor a hátsó üléseket le lehet hajtani. Újdonság, hogy nagyobb anyagok szállításakor ezek az ülések ki is szerelhetők. A szállított anyag súlya nem haladhatja meg a 430 kg-ot.

Az új RAV4-es legbőségesebb felszereltséggel rendelkező változata elektomos ablakemelőt, távirányításos központi zárat és elektromos külső tükröket kapott. Az első légzsákok szériaként járnak. A külső jegyek mellett a belső formák is sportos hangulatot sugároznak. Ezen érzést erősíti a műszerfal 3 db fehér számlapos kijelzője. Az első ülések a hosszirány- mellett már magasságukban is állíthatók. Az utastér kialakításánál nagy hangsúlyt kapott a zajok és vibrációk csökkentése.

A gépjárműhöz öt fokozatú manuális sebességváltó, vagy négy fokozatú automata választható. A meghajtás lehet állandó illetve kapcsolható négykerék hajtás. Motorválasztékát az 1,8 literes és a 2,0 literes benzines adja A előbbi teljesítménye 92 kW/125 LE még az utóbbié 110 kW/150 LE A nagyobb teljesítményhez 185 km/h végsebesség társul, gyorsulása 10,6 s 0-100 km/h-ra, fogyasztása vegyes használatban 8,8 liter. Ezen adatok az 1,8-as esetében: 175 km/h, 12,2 másodperc és 7,4 liter.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat