‹

Click Here!


Subaru Legacy 2.5 GX
Teszt

Az autógyárak normális esetben először a limuzint készítik el és aztán a limuzin alapján a kombit. A Subaru-nál ez éppen fordítva történt, viszont a folyamat megfordítása semmikép nem csökkenti a négy ajtós autó erényeit. A vonalak és az arányok bizonyítják, hogy a Legacy előkelőbb mint az elődjei.

A megemelt hátsó rész - amely egy kicsit a Mitsubishi Galant-ra és egy lehelletnyit a Lexus 300-ra hasonlít - kellemes képet mutat. A csomagtér ajtaja alatt (amely ugyan az utastértől külön is zárható, azonban kívülről nincsen gomb, tehát kulcsot kell használni) nagyméretű, 455 liternyi rakfelülettel rendelkezik. Az alacsony peremen keresztül kényelmesen lehet bepakolni. Az utastér a Legacy Kombi-nak felel meg.

Az ülések kényelmesek és elegendő oldaltartást biztosítanak, a műszerek áttekinthetőek, a kapcsolók ergonomikus kialakítása kiváló használhatóságot eredményez. Sajnos a kormánykerék hosszúsága nem, csupán a magassága állítható és ez is csak korlátozott mértékben. A terebélyesebb sorőröknek így egy kissé lent van a volán. A GX modellnél a műszerfal széria fautánzata egy kissé erőszakos és ellentétben áll a többi műszer megjelenésével. Alapfelszereltség ezenkívül az elektromos ablakemelő, a klímaberendezés, sőt a bőrbevonat is.

A hátul utazóknak nem olyan jó a helyzetük: míg a lábuknál elegendő, addig a fejüknél már szűkösebb a hely. A kombival ellentétben a lefelé húzott tető alatt érezhetően megreked a levegő. Ráadásul a hátsó ülésekre történő beszállást még az nehezíti, hogy a C oszlopok előtt található hátsó háromszög ablakok nem nyílnak az ajtóval együtt, hanem benyúlnak az ajtónyílásba - ez a Subaru módra előallított keret nélküli ajtó hátránya. Cserébe a Legacy a hátsó üléseken három automata biztonsági övet és három fejtámlát kínál, amelyek lévén, hogy nincsenek elsüllyesztve, zavarják a szabad kilátást.


Subaru Legacy

A slusszkulcs elforgatása után felhallatszik a Subaru boxermotor jól megszokott hangja. A négyhengeres hajtómű vibrációmentesen dolgozik, ami ezen kialakítás kedvező sajátossága. A négy szelepes erőforrás már alacsony fordulatszámnál is jó húzóerővel rendelkezik, élénken indul el. Hátránya, hogy magasabb, 4500 fordulatszám tartományban kissé dörmögős.

A 156 lóerős és 1335 kg-os (így igazán könnyű) Subaru menetteljesítménye objektíven nézve jó. Gyorsulása 100 km/h-ra 9 másodperc, végsebessége 208 km/h. Ha utóbbit összehasonlítjuk a BMW 523i maximális sebességével (228 km/h), és figyelembe vesszük, hogy az szintén 2,5 literes és nagyobb tömegű, akkor megállapíthatjuk, hogy ezen a téren van még fejlesztenivaló a Subaru-nál.

Azonban nagyon meggyőző a Legacy futóműve, amely kényelmes, mégis eléggé feszes és jól kiegyenlíti az útfelület egyenetlenségeit, valamint kiváló az úttartása. A kanyarban mutatott viselkedése semleges. Az állandó összkerékmeghajtás - a Subaru specialitás - nagy mértékben hozzájárul a menettulajdonságokhoz. A menetzörejek is elég alacsonyak.

A Legacy 2.5 GX limuzin ára 10.350.000 Ft. Akinek az olcsóbb szeretné, az választhatja a 2 literes, 125 lóerős egyszerűbb GL-felszereltségű típust is. Ez már 7.080.000 Ft-ért elérhető. Az ár és a teljesítmény nyújtotta arány mindkét változat esetében jónak mondható.

Előnyök:

  • biztos menettulajdonságok

  • jó kidolgozottság

  • teljes felszereltség

Hátrányok:

  • szűkös hely hátul, különösen a fejrésznél

  • szélzörejek

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat