‹

Click Here!


Seat Leon
Teszt

A leon oroszlánt jelent és az állatvilágban ő az állatok királya. így a spanyol SEAT autókonszern az új kocsiját találóan nevezte el Leon-nak. Korábban egyik SEAT sem volt ilyen erős és gyors. Ezekkel a ragadozószerű tulajdonságokkal száll harcba az autó a konkurenseivel.

A hatsebességes hajtóművel felszerelt, 4,15 méter hosszú Leon állandó összkerékmeghajtása a SEAT-szériaautóknál először debütál. A Leon motorházteteje alatt a 4,44 méter hosszúságú Toledo felépítményén alapuló, 1,8 literes, 180 lóerős, 132 kW-os teljesítményű turboszív dobog. A királyokhoz méltó 229 km/órás végsebességgel az összkerékmeghajtású SEAT minden bizonnyal elijeszti maga elől az autópályán a limuzinok néhány előkelő uralkodóját.

A királyok fényűző felszereltséghez szoktak hozzá a palotáikban. A személyes igények kielégítése végett a Leon négy különböző változatot kínál, mint pl: a Select-et, a Stella-t, a Signo-t vagy a Sport-ot. A verzióknak megfelelően további felszereltségbeli exkluzív kiegészítők állnak rendelkezésre, amelyek a vevők kívánságait hivatottak kielégíteni. A prérik forróságát például elektromosan szabályozott klímaberendezés csökkenti. A lehulló csapadékot az esőszenzor érzékeli, amely automatikusan működésbe hozza az ablaktörlőt. A kellemes hangok világába tett kirándulásról az RDS-audiórendszer gondoskodik. A hátul utazó zenekedvelők a kézközelben található fejhallgatót használhatják, ha az utazás zajai túlságosan zavaróak lennének. A SEAT egy navigációs rendszert is felkínál, hogy a Leon mindig megtalálja a helyes utat és nehogy valahol a dzsungelben kössön ki. A testőrök szerepét a Leon-ban a szériafelszereltséghez tartozó biztonsági berendezések töltik be, mint pl.: az első és oldalsó légzsákok, az ABS.
Az erős turbomotorral és összkerékmeghajtással felszerelt topváltozattal szemben három gyengébb benzines és elsőmeghajtású dízel motor választható. A benzinesek teljesítménye 75, 100 és 125 lóerő, a dízel motoroké 68, 90 és 110 lóerő.

A Leon-nal a SEAT egy új vetélytársat küld a sokrétű kompakt középosztálybeli autók közé. A csúcsváltozatok jelentősen eltérnek menetteljesítmény és meghajtástechnika terén a Leon többi verziójától.
Ha felkeressük a márkakereskedések valamelyikét mi is eldönthetjük, hogy akarunk-e oroszlánszelidítők lenni.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat