‹

Click Here!


Proton 300
Teszt

A kis családi háromajtós modellek igen népszerűek, hiszen ötvözik a praktikusságot a gazdaságossággal. Mindezideáig ez a legjobb kinézetű Proton modell, de szakértő szemek igen sok hasonlóságot fedezhetnek fel a régebbi Mitsubishi Colt-tal.

Vezetésekor nem lesz részünk lélegzetelállító élményben, viszont az autó hatékony, praktikus és modern.

Megbízhatóság és minőség
A jó mérnöki munkát dicséri és jól megtervezett modell, a Mitsubishi alkatrészek tartóssá teszik, a Proton saját részei pedig szintén magas színvonalat képviselnek. Amit viszont el kell marasztalnunk, az a belső kárpitozás és borítás, ami valószínűleg nem lesz annyira tartós, mint maga a motor.

Image
Ismeretlen és viszonylag jellegtelen. Ez az a fajta kocsi, amit nem sokan vesznek észre, mert nem feltűnő. Ahol ismerik, ott az olcsó áráról híres, ezért idő kell ahhoz, hogy tiszteletet vívjon ki magának, de az autó jó úton halad ehhez.

Teljesítmény
Elviselhető, 75 lóerős teljesítményt kapunk az 1.3-astól, az 1.6-os viszont kifejezetten jó és fürge, 95 lóerejével. Fogyasztásuk 8.1 és 8.7 liter vegyes használatban.

Vezetési könnyedség
Az 1.3-as változat kivételével mindegyik szervokormánnnyal van felszerelve, de még ezt a modell sem nehéz kezelni, vagy parkolni vele. A gombok jól lettek elhelyezve, minden műszer könnyen kezelhető és olvasható.

Biztonság
A modern Euro NCAP követelményeket szem előtt tartva tervezték ezt a modellt is, igaz még az értékelése nem készült el. Azt elárulhatjuk, hogy nem a legszilárdabb autóról beszélünk, s az ajtózárak sem a legerősebbek. A vezető- és utasoldali légzsák alapfelszerelés minden változatban.

 

   


Hátul kicsi, elöl viszont jó a helykínálat

  

Tágasság
A kocsi hosszúságához képest igen zsúfolt a hátsó utastér, míg az első üléseken utazóknak akad elég hely. Nem egy teherszállításra alkalmas kis autó, de csomagtere elegendőnek bizonyult, amin persze sokat segít a lehajtható hátsó ülés.

Fenntartási költségek
Az üzemanyag felhasználásról nem tudunk dicshimnuszokat zengeni. A szervizelése viszonylag olcsó, bár az alkatrészek költségesek lehetnek. Másrészt pedig, nem tartja jól az értékét.

Kényelem
Hepehupás úton nem az igazi, s nem is túl csendes. Nincsenek megnyugtatóan kidolgozott részletei, s semmiben sem bizonyul jobbnak, mint a kis háromajtós modellek bármelyike.

Mit kapunk a pénzünkért
Nem annyira gazdaságos, mint kellene, bár vásárláskor sokakat felülmúlhat. A felszerelési színvonal nem túl látványos és a teljesítménye sem hivalkodó. Minden tekintetben véve átlagos, de ha egy megbízható koreai szuper minit szeretne, akkor tökéletes darabra lelhet.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat