‹

Click Here!


Nissan Almera
Teszt

Az új Almera-t Sunderlandban (Nagy-Britannia) gyártják. Az euro-japán autó modern ékformáján kívül mindenek előtt a belső értékei fogják meg a kompakt kategória vásárlóit.

Az új Almera elejét az ívelt formájú vonalvezetés barátságos mosollyá varázsolja. A trendnek megfelelő átlátszó üvegű fényszórók lágyan illeszkednek az íves formába. Különösen feltűnő az először eső, majd újra felemelkedő hátsó tetőrész. Az elődeihez hasonlóan az új Almera is három és öt ajtós változatban kapható. A négyajtós lépcsőzetes hátsóval rendelkező változat egyelőre nincs tervbe véve. Az Almera hossza 4,20 méter, amivel kinőtte a 4,14 méter Golf hosszúságot. Amíg a régi Almera 340 literes csomagtartója is nagyobb volt már a Golfétól (245 liter), addig az új Almera csomagtartója még nagyobb. Az utastér megnövelése érdekében a kompakt osztálybeli japán autó magassága 5,5 cm-rel, a szélessége 2 cm-rel lett nagyobb. Az utastér kialakításánál különösen a biztonságtechnikai újításokra helyeztek nagy hangsúlyt. Az elöl szokásos légzsákokhoz társulnak a szériafelszereltségű oldalsó légzsákok. Az első fejtámlák aktívak. Ütközéskor a testsúly mechanikusan előre tolja a fejtámlát, így lerövidül a tarkó és a fejtámla közötti távolság. Az új Almera biztonságos megállításához az elektromos fékerőelosztással ellátott ABS szériafelszereltség.

 

Nissan Almera

Teljesen új az a három motor, amely a Nissan rendelkezésére áll. A kezdetet az 1,5 literes, 66 kW-os és 90 lóerős benzines motor jelenti. Egy kissé több dinamikáról az 1,8 literes, 83 kW-os és 113 lóerős hajtómű gondoskodik. Az öngyújtású motorok területét a Nissan a direktbefecskendezésű dízelmotorral fedi le. A 2,2 literes térfogatból 105 lóerő szabadul fel. A menetteljesítmények és a fogyasztás egyértelműen jobbak, mint a korábbi modelleknél. A benzines motorok megfelelnek az Euro 4-es kipufogógáz normának. A dízelmotor az Euro 3-s normát teljesíti.

Az új Almera sok tulajdonságában javított: a méretek mellett a biztonság és a design tekintetében is. Nem csoda hát, hogy a cég komoly sikert vár új típusától.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat