‹

Click Here!


Mercedes CL Coupé
Teszt

A CL-nél a konstruktőrök bőven éltek a technikai trükkök lehetőségeivel: a teljesen újszerű rugózási rendszer, az "Active Body Conroll", lehetővé teszi a sportosságnak és a kényelemnek az eddig soha el nem ért párosítását. Szenzorok érzékelik az út állapotát és értékelik ki a mindenkori menetszituációt, hogy aztán elinduláskor, kanyarodáskor vagy fékezéskor speciális hidraulikus dugattyúk segítségével megakadályozzák a tengelyeknél a karosszéria kilengéseit.

A Mercedes CL különlegességéről egy sor további fedélzeti technikai újítás gondoskodik, amelyeket az S osztálybeli társaknál részben már megismerhettünk és amelyeket hiába is keresnénk a vetélytársaknál. Ilyen például a "Distronic" névre hallgató rendszer, amely a megkívánt követési távolság automatikus betartásáért felelős, vagy az automatikus műholdas segélykérő rendszer, a "Tele-Aid", amely vészhelyzet vagy lopás után lehetővé teszi az autó pontos helyzetének meghatározását.

A CL 600-as topmodellnél a ranghoz illő meghajtást egy újonnan kifejlesztett 12 hengeres motor biztosítja, amely 270 kW-ot (367 lóerőt) szabadít fel és bivalyerős, 535 Nm-es forgatónyomatékot tud felmutatni. A második modellváltozatot, a CL 500-at 225 kW-os, 306 lóerős V8-as hajtóművel gyártják. Már az alapmotor is 245 km/h-s végsebességről és 8,5 másodperc alatti 100 km/h-s sebességre való gyorsulásról gondoskodik. A menetteljesítményeket tekintve inkább elméleti értékekről lehet szó, amelyeket a gyakorlatban ritkán használnak ki, mivel a CL a technikai képességei ellenére inkább emlékeztet egy klasszikus Grand Tourismo Coupé-ra, mintsem egy lehetséges sportautóra.

Mindehhez hozzájárul még a kényelmes futómű, a fényűző belső térkialakítás a tetőn és az ajtóoszlopokon található számos puha bőr és alcantara bevonattal. A CL pilóták választékos csapatának mindenesetre biztosan megnyugtató érzés, hogy a száguldásnak innentől már semmi sem szabhat határt...

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat