‹

Click Here!


Mazda Premacy
Teszt

A Premacy-val a Mazda is belépett az egyterűek kategóriájába. Bár az európai autógyártók az elmúlt évek folyamán jelentős előnyre tettek szert ezen a területen, a Mazda ezzel a kocsival biztosan eredhet a nyomukba.

A Premacy-n már az első pillanatban látható, hogy tervezésekor elsődleges szempontként a tágas belső teret és a tetszetős forma kialakítását határozták meg. Végre a távol keleti mérnökök is beismerték, hogy nem kielégítő csak erős és hosszú élettartamú autókat építeni, a modern design legalább olyan fontos. A jármű kialakítása kiváló biztonságot és jó kihasználhatóságot nyújt. A hátul utazók teljes értékű, önálló üléseken foglalhatnak helyet, utazás közben mindegyiküket hárompontos biztonsági öv védi. A kihasználhatóságot fokozza, hogy az első és hátsó üléseket kompletten kiemelhetjük. Súlyuk egyenként csupán 12 kg, így a művelet nem igényel nagyobb erőkifejtést. A csomagtér befogadó-képessége 420 liter, ledöntött ülések mellett 770 liter.
A műszerfal minőségi, de kissé kemény műanyagból készült. A vezető minden irányban jól kilát az autóból. Az A oszlop alatt található kis ablak tovább csökkenti a takarásban lévő teret. A többi egyterűhöz hasonlóan ez az autó is rendelkezik az utastérben tárolórekeszekkel, amelyekbe a kisebb holmikat el lehet pakolni.

A Premacy-hoz három motortípus közül választhatunk. A két benzines egyaránt 1,8 literes, de az egyik 100, míg a másik 114 lóerős. A 1998 cm3 hengerűrtartalmú dízel erőforrás teljesítménye 90 LE. A benzinesek esetében, vegyes használatban a fogyasztás 8,3-9,2 literig terjed 100 km-en; gázolajból 5,7 literre van szükség. A sebességváltó lehet 5 fokozatú kézi, vagy a kényelmesebb vezetést kedvelők részére 4 sebességes automata.

 


Hátsó ülései önállók és teljes értékűek

Az autó ára 5.199.900 Ft-tól kezdődik, ami viszonylag magas, de kárpótlásként rendkívül gazdag alapfelszereltség jár. Az ABS, a vezető- és utasoldali légzsák, az oldallégzsákok, a klímaberendezés, az állítható magasságú szervokormány, valamint a távirányítású központizár is szériatartozék.

Pozitívumok
+ nagyon jó térkihasználhatóság
+ komfortos futóműszerkezet
+ variálható beltér
+ hátul három különálló ülés

Negatívumok
- kissé magas ár

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat