‹

Click Here!


Kia Carnival
Teszt

A Kia már öt éve forgalmazza gépjárműveit Magyarországon. Talán kevesen tudják, hogy kínálatukban a jó árfekvésű középkategóriás személyautók mellett buszlimuzin is található. Ez a Carnival.

A Kia Carnival legnagyobb előnye versenytársaival szemben a mérete. 4,9 méteres hossza szinte egyedülállónak mondható a kategóriában. Ennek eredményeként mind a hét utas rendkívül kényelmesen utazhat, a kettő-három-kettő arányban elrendezett üléseken. Beszállásukat mind a két oldalon tolóajtó segíti. Az üléseket el lehet forgatni, de akár össze is lehet csukni, kiemelni viszont nem tudjuk. Ez utóbbi kicsit rontja helyzetünket akkor, ha az autót nem személy-, hanem áruszállításra akarjuk használni. Az ülőhelyek mögött (hét utas esetén) 344 literes csomagtér található.

A Carnival-t két felszereltségi fokozattal vásárolhatjuk meg. Ezek közül az LS Prémium tartalmaz több extrát. Ennél a modellnél állítható magasságú a fényszóró, a kormány és a vezetőülés is, valamint szériaként jár az elektromos ablakemelő, az elektromos külső tükör, a központi zár és a légkondícionáló. A biztonsági csomagban ABS-t, valamint dupla légzsákot találunk.

Az autó 2.9 literes direkt befecskendezéses dízel motorja nem rendelkezik kiemelkedő tulajdonságokkal. 3600-as percenkénti fordulaton 126 lóerőt teljesít, forgatónyomatéka 338 Nm 1950-es fordulatszám mellett. Gyorsulása 17,3 másodperc 100 km/h-ra, végsebessége 168 km/h. átlagfogyasztása 8,3 liter.

 


Mindkét oldalon tolóajtó segíti a beszállást

Növeli az autó értékét, hogy gyártója 3 év időtartamú vagy 100.000 futott km-ig szóló általános garanciát vállal rá.

A Kia Carnival-t a szalonokban 8.499.900 forintos ártól vásárolhatjuk meg.

Pozitívumok
- kedvező ár
- praktikus tolóajtók

Negatívumok
- korlátozott variálhatóság
- hét személynél kicsi a csomagtér

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat