‹

Click Here!


Hyundai Atos Prime
Teszt

Ha a név valami mást sejtet is: a Hyndai Atos Prime a második generációja a koreai autógyár mini egyterûjének. A népszerû Atos utódját a közelmúltban kezdték árusítani a kereskedõk. Alacsony ára, modern kialakítása és jó minõsége valószínûleg sok vevõt csábít a szalonokba.

Az autó tervezésénél a tervezõk szakítottak a "doboz" formával. A széleket lekerekítették, az ötödik ajtó már nem függõlegesen helyezkedik el, döntött formájával sportosabban zárja le a kocsit. Ez a kialakítás természetesen csökkentette a csomagteret, 251 literes mérete 12 literrel kisebb az elõdnél, de a lehajtható ülésekkel 1084 literesre növelhetõ. Így - bár az autónak csak 3,5 méter a hossza - lehetõség van a nagyobb térfogatú dolgok szállítására.

Az Atos Prime ötszemélyes kocsi, de 1,45 m szélessége miatt a hátsó ülés három felnõttnek rendkívül szûkös, viszont gyerekek utaztatásakor - például egy családnak - kiválóan megfelel. Az autó 9,8 m-es fordulóköre megkönnyíti a beállást a szûk városi parkolóhelyekre.

Arról, hogy az autózás necsak egyszerûbb, hanem olcsóbb is legyen a 55 LE-s (40 kW) teljesítményû 1 literes motor gondoskodik, 6,3 liter/100 km-es fogyasztásával. Végsebessége 142 km/h, gyorsulása 15,1 másodperc. Csúcsforgalomban ennél nincs is szükség többre.

Az autó GL és GLS felszereltségi szinten vásárolható meg.

 

   


Fiatal családok autója

  

Utóbbi ABS-t, vezetõoldali légzsákot, elektromos ablakemelõket, illetve központi zárat is tartalmaz.

A Hyundai képviselet decemberben még bevezetõ, 2.040.000-2.640.000 Ft-ig terjedõ áron kínálja a típust
.

Pozitívumok
- alacsony ár
- alacsony fenntartási költségek

Negatívumok
- csökkent a csomagtér
- hátul szûkös a hely

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat