‹

Click Here!


Hyundai Accent
Teszt

Alapvető frissítő kúrának vetették alá a Hyundai Accent-et az új évezred alkalmából. Az megújult karosszéria mellett mindenek előtt a belső értékek azok a tulajdonságok, amelyek miatt könnyen becsempészi magát a racionálisan gondolkodó családok szívébe.

Csak a Hyundai-t ismerő autósok veszik észre első pillantásra az Accent-en eszközölt változásokat. A hűtőrács nagy, ellipszis formájú és a fényszórók növelt felületű üvegeken keresztül világítják meg az utat. A kocsi hátsó része a megszokott formát mutatja. újdonság viszont, hogy az oldalakon, az ablakok alatt egy tenyérnyi szélességű vájat húzódik a fémlemez fölé. Csakúgy mint eddig, az Accent három-, négy- és ötajtós változatban kapható. A külső hosszúság 10 cm-rel növekedett, s így 4,2 méter lett. Ez mindenek előtt a hátul utazóknak kedvez, hiszen több helye lesz a lábaknak.
A motorválaszték terén az 1,3 literes, 55 kW-os, 75 lóerős motor már a korábbi típusból is ismerős. A távolkeleti mérnökök mindenesetre úgy feljavították, hogy már az Euro 4-es normának is megfelel. A kompakt Hyundai autó menetteljesítményei nem keltenek nagy feltűnést: 14,7 másodperc kell a 100 km/h-ra való gyorsuláshoz, míg a 163 km/h-s végsebessége teljesen ésszerű határon belül van. Aki a motorháztető alatti nagyobb teljesítményre spekulál annak az 1,5 literes hajtómű lehet a megoldás. Ez 90 lóerős 11,5 másodperces gyorsulást produkál. Fogyasztása 7 liter vegyes használatban.
A váltóberendezés kiválasztásakor igényelhetünk 5 sebességes vagy automata váltóberendezést. Aki az utóbbi mellett dönt, az 11 lóerőt kap még ajándékba. Ez azonban nincs kedvező hatással a menetteljesítményekre. Épp ellenkezőleg, a 100 km/h-ra való gyorsuláshoz 0,4 másodperccel még több időre van szükség (az 1,3 literes motornál).

 


Általános garanciája 3 év

A műszerfal és a borítások olcsó műanyagnak hatnak. Ahogyan ezek, úgy a kormánykerék is szürke és csak nehezen ismerhető fel a gravírozott Hyundai logó. Ha nem is a megfelelő design, de a teljes körű felszereltség mindenképpen büszkesége lehet az Accent-nek. Az elektromos ablakemelőtől a fűthető külső tükrökig, egészen a központi zárig minden megtalálható a fedélzeten. A biztonsági csomagot az ABS, a két légzsák és az övmegfeszítők alkotják. A négyajtós 334 literes csomagtere átlagosnak mondható, de mérete a megosztott háttámlák lehajtásával növelhető.

Az Accent 2.390.000 Ft-os alapára jól hangzik a kompakt autók piacán. Ha ehhez figyelembe vesszük, hogy a megbízhatósági teszteken a márka előkelően szerepel és felszereltségi szintje megfelelő, értékarányosnak tekinthetjük azt.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat