‹

Click Here!


Honda Civic
Teszt

A Honda Civic 1974-ben, piacra kerülésekor tulajdonképpen még kisautónak számított. A design-ban eszközölt néhány változtatás után a modell egyes helyeken pár centiméterrel nagyobb lett, s ez eredményezte azt, hogy később átkerült a középkategóriájú kocsik közé.

Úgy tűnik, hogy már elmúltak azok az idők, amikor a Civic veszélyeztethette volna a Golf-ot (vagy az alkotók szándéka szerint veszélyeztetnie kellett volna). Ugyanis időközben a Golf messze eltávolodott a Civic-től. A külső méreteket összehasonlítva azt lehet mondani, hogy a megemelt hátsó részű, háromajtós típus és a limuzin belső terét inkább szűkösre szabták. A felépítményt háromszor változtatták meg, 1987-ben és 1992-ben apróbb átdolgozások voltak, míg 1995-ben egy új ötajtós, egy új háromajtós és egy megemelt hátsó részű típus került a forgalomba. A kínálatban megtalálható volt még a CRX típus és a sportos coupé is.

A most kapható, hatodik generációs modellben - elődjéhez képest - nőtt a fej- és a lábtér. A csomagtartó a négyajtós változatban 410 literes befogadóképességű, míg az ötajtós esetében 375. Belső tere a márkanévhez hűen minőségi anyagok felhasználásával készült, de a tervezők továbbra is tartózkodtak a különleges formáktól és megoldásoktól. Már első ránézésre feltűnik, hogy az autó szinte ráfekszik az útra. Nyomtávjának és magasságának aránya igazán kedvező úttartást, kanyarstabilitást eredményez.

 


Szinte ráfekszik az útra

A Civic család a hagyományokhoz híven kiváló motorokat kapott. A kínálat az egyszerű, 1,4 literes, 66 kW-os és 90 lóerős benzines motortól egészen a 110 kW-os, 150 lóerős VTECH hajtóműig terjed.
A régebbi típusok könnyen rozsdásodnak, azonban az újabb Civic-ek kiváló korrózió elleni védelemmel vannak ellátva.

Hála a mérsékelt üzemanyagfogyasztásnak, az olcsó fenntartási költségeknek és a szinte alig jelentkező karbantartási- és javítási kiadásoknak a Civic kedvező vásárlás, még ha egy jó darabbal kisebb is a belső tere, mint a Golf-nak.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat