‹

Click Here!


Ford Focus
Teszt

Első pillantásra

A Ford Focust limuzinként, kombiként, három- és ötajtósként egyaránt gyártják, azonban a ferde, nyitható hátsó ablak minden változatban megtalálható. A jármű egy kissé a régi Citroën-ekre emlékeztet.

A belső értékek

A tesztben szereplő Focusnak 1,6 literes és 100 lóerős motorja van - ez 185 km/h-s végsebességet és valóban figyelemre méltó húzóerőt jelent. A 4,20 méteres hossza ellenére meglehetősen áttekinthető és kényelmes. Csak a kormányzás hagy maga után kívánnivalót - olyannyira nehéz kormányozni, hogy az embernek mindkét kezével a kormányt kell fognia. A műszerfal áttekinthető, mindenből van egy kevés, vannak kerek, ovális és tágas részek - és akinek kedve tartja, megvásárolhatja fa, titán vagy éppen műanyag kivitelben is.

A mindennapok

Praktikus, praktikus, praktikus - de azért ne feledkezzünk meg a kormányról. A Focusba úgy száll be az ember, mint egy hotelszobába: első pillantásra egy kissé idegennek tűnik, meglehetősen funkcionálisnak, azonban idővel ehhez is hozzá lehet szokni. A csomagtartót jól tele lehet pakolni, majdnem 350 literes és - a lehajtható hátsó üléstámláknak hála

 


Ford Focus 1.6 út közben

-még meg is nagyobbítható. Súlyos fogyatékossága, hogy a csomagtér kinyitásához mindig szükség van a kulcsra - és ez az apróság rendkívül bosszantó tud lenni.

Összegzés

Mindezek ellenére a Ford Focus mégiscsak az év autója volt 1999-ben. Egy praktikus kompakt kategóriájú autó - és részben olcsóbb is, mint a vetélytársai. Egy okos autó - aki szereti ezt a tulajdonságot egy gépjárműben, annak ez a típus legjobb. Ez egy olyan kocsi, amit meg lehet szeretni.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat