‹

Click Here!


Daewoo Matiz
Teszt

Tulajdonképpen Fiat is lehetett volna, mivel a Matiz kaszniját, amely egy Giugiaro tervre vezethető vissza, az olasz kreatív design-tervezők az 1999-es évek elején már ráöltötték a Fiat Cinquecento-ra.

A Matiz vidám megjelenésével, az édes, csábító szemre emlékeztető fényszórókkal optikailag mindenképpen jól sikerült. Valahogy mindig azt az érzést kelti az emberben, hogy meg kellene "falni" a kis autót.

Harsány kritika érte és éri mind a mai napig hiányos biztonsági felszereltsége miatt a bolha méretű autót. ABS csak felárért jár, és a két légzsák is csak opcióként rendelhető. A fejtámlák elől túl rövidek, hátul pedig teljesen hiányoznak. Az ütközéskor veszélyeztetett testrészek tájékán olcsó, kemény műanyag található minden mennyiségben. Láttunk ennél már jobb megoldást is.

A négyajtós Matiz jó tulajdonságai közé tartozik, hogy dinamikus futóművel és a parkolás szempontjából barátságos méretekkel rendelkezik.

A 800 cm3-s, három hengeres motor 38 kW-ot és 52 lóerőt teljesít, ami a városi vezetéshez elegendő, azonban lakott területen kívül a motor már hevesen csörömpöl. A magas fordulatszámtól távol kell tartani ahhoz, hogy jókedvűen és megfelelő üzemeljen. Különben a Matiz dörmögős és hangos, azonban mégis takarékos.

Hajtómű automatika felár ellenében igényelhető, ami főként a sebességváltást nem kedvelő kortársainknak szerez örömöt. További kellemes tulajdonsága a Matiznak a kereken 350 kilós teherbírás, a megosztott háttámlák, a bámulatosan jó helykihasználtság egy városi kis autóhoz képest, és a megfelelő rúgózás.

A megosztott háttámla különösen szükséges, hiszen a 104 literes csomagtér bosszantóan szűkösre sikeredett. Kisebbfajta vigasz azonban, hogy a négy ajtó kényelmes beszállást biztosít az utastérbe, ahol négy teljes értékű ülés várja az utazókat. Azt, hogy mindez azonban kit képes kárpótolni a hiányos biztonsági berendezésekért, természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat