‹

Click Here!


Audi A2
Teszt

Az Audi-nál nem bíztak semmit a véletlenre amikor úgy döntöttek, hogy az A2 -vel belépnek az egyterű-gyártók táborába. Az A8-assal megszerzett alumíniumkarosszéria-építési tapasztalatokat kiválóan hasznosították az A2-es esetében. Az autó kialakításával, tulajdonságaival új színt hozott a kategóriába, méltó vetélytársa a Mercedes A osztálynak.

A jármű tervezésénél a szakemberek megőrizték a hagyományos Audi formákat, az első és hátsó lámpák, a hűtőmaszk egyértelműen utalnak a márkára. A rövid orr, a magasra ívelő, majd meredeken levágódó tetővonal, a közel függőleges ötödik ajtó együttesen 0,28-as légellenállási tényezőt eredményezett. A modern külső, nagy belső teret rejt. A vezető a mechanikusan magasságában is állítható ülés segítségével kényelmesen el tud helyezkedni, viszont nehezíti a dolgát, hogy a pedálok elrendezése nem megfelelő. A fékpedál túl magasan, a gázpedál alacsonyan lett elhelyezve. A fejek felett magasan található a plafon, elől és hátul egyaránt. Utóbbi esetében ezt úgy érték el, hogy a hátsó üléseket lejjebbb süllyesztették. Ezek az ülések – az egyterűeknél megszokott módon – lehajthatóak, vagy összecsukhatóak. Ennek eredményeként az amúgy is nagy (390 literes) csomagtér 1085 literesre növelhető; akár egy kerékpár is elfér benne.

A A2-es takarékos üzemeltetéséhez két kiváló motor járul hozzá. Mindkettő 1,4 literes hengerűrtartalmú, viszont az egyik benzines, míg a másik dízel. Egyaránt 55 kW-ot teljesítenek, 5000-es, illetve 4000-es percenkénti fordulatszámon. Végsebességük szintén megegyezik, 173 km/h-nál áll meg a mutató. A 100 km/h-ra való gyorsuláshoz a benzinessel 12 másodpercre van szükség. Ez 0,3 másodperccel jobb idő, mint amit a másik motorral elérhetünk. Azok akik a lehető legkissebb fogyasztást szeretnék, természetesen a dízel üzemű erőforrást válasszák, amely átlagosan 4,3 liter gázolajjal beéri, míg benzinből 6 litert kell tankolni, mindkettőnél 5 fokozatú manuális sebességváltót használva.

 

   


Mindkét motorja 55 kW-ot teljesít

  

Automata egyenlőre nem rendelhető a típushoz.
Üde színfolt az a megoldás, amely a kocsi karbantartását egyszerűsíti. A hűtőmaszkot lehajtva egy szervíznyílást találunk, ahol az olajszintet lehet ellenőrizni. Az utántöltés ugyanitt megoldható, de nemcsak az olaj, hanem az ablakmosófolyadék esetében is.

Az A2-es felszereltsége a prémium kategóriához méltó. A biztonságot a széria ABS, a kipörgés- és kitörésgátló, a négy fejtámla, a vezető- és utasoldali-, valamint az oldallégzsákok szavatolják. A kényelmet az állítható szervokormány, az elektromos első ablakok, a belső fényszóróállítás és a magasságukban mechanikusan állítható első ülések biztosítják.

Az Audi A2-es 4.915.000 Ft-tól kezdődő áron vásárolható meg a kereskedésekben

2000. december 19.

Forrás: Kicsikocsi.hu

Szólj hozzá a fórumban!


 

Legfrissebb fórumtémák

 
[an error occurred while processing this directive]
 

 

Copyright: Fellpack Kft. 2000-2023. Minden jog fenntartva.

Médiaajánlat