TESZTEK magyarul « Bios beállitások jelentései »
Üdvözöllek Vendég. Belépés - Regisztráció.
2010. szeptember 08. 03:20

Start Start Súgó Súgó Keresés Keresés Belépés Belépés Regisztráció Regisztráció

TESZTEK magyarul
   Hardver
   Alaplap

Bios beállitások jelentései
« Nincs több téma | Következő téma »
Oldal: 1  Válasz Válasz Értesítés Értesítés A téma elküldése A téma elküldése Nyomtatóbarát változat Nyomtatóbarát változat
   Feladó  Téma: Bios beállitások jelentései  (Eddig 5901 alkalommal olvasták ezt a témát)
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

Profil - A felhasználó adatai E-Mail

Bios beállitások jelentései
« Dátum: 2006. február 12. 17:32 »
Válasz idézéssel Válasz idézéssel Üzenet módosítása Üzenet módosítása

Hali all!!Azért hoztam létre ezt a topic-ot h sikerüljön megtanulnom az osszes bios beállitást mert naoin izgat a bios téma!Szeretnék minden beállitást megtanulni a biosban és ebben kérném segitségeteket!!! Azt szeretném kérni tőletek h lehetőleg csak szakemberek irjanak akik tényleg értenek hozzá  és tudják h mit irnak mert nem szeretnék elba**ni semmit se a biosban.
Rögtön lennek 2 kérdésem!
-Mit állit a biosban az FSB Spread Spectrum(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép, akármennyire veszem károsit avagy nem ??)
-CPU Thermal-Throttlinggot se tom h mit állit a biosban(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép akármennyire veszem károsit avagy nem ??
Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem.
Lécci válaszoljatok !!!! Smiley
Naplózva
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

Re: Bios beállitások jelentései
« Válasz #1 Dátum: 2006. február 12. 17:41 »

Lécci azt is irjátok meg válaszaitokban hogy ha elláltiom azután indulni fog a gép?
Naplózva
Tesztelő
Adminisztrátor

Profil - A felhasználó adatai WWW

Nem: male
« Válasz #2 Dátum: 2006. február 13. 01:13 »

2006. február 12. 17:32, Norbo :

-Mit állit a biosban az FSB Spread Spectrum(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép, akármennyire veszem károsit avagy nem ??)
-CPU Thermal-Throttlinggot se tom h mit állit a biosbanLécci válaszoljatok !!!! Smiley

Az első a zajérzékenységgel kapcsolatos, nem kell állítani, nem sok hatása van. A másodikkal nem találkoztam még, de a nevéből ítélve a proci hőmérséklete és sebessége között szabályozhat. Gondolom ha nagyon meleg, akkor csökkenti az órajelet.
Ha ezeket elállítod, még biztosan el fog indulni a gép.
Naplózva

TESZTEK magyarul - Hardver, mobiltelefon, autó és sok minden más.
Csengőhangok (hagyományos és polifónikus), oplogók, képüzenetek, háttérképek, tréfás hangos üdvözletek, JAVA játékok.
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

« Válasz #3 Dátum: 2006. február 13. 06:14 »

Thx!!! Ki is próbálom de csak már délután mert most suli.
Majd még lex kérédsem.
Naplózva
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

« Válasz #4 Dátum: 2006. február 13. 06:34 »

Lenne még 1 kérdésem még pedig az hogy:
-http://www.jscustompcs.com/power_supply/ ez a honlap pontos értéket azzal kapcsolatba h hány W-ot fogyaszt? Azért kérdem mert pl winyot nem is kér h milyen van.
Naplózva
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

« Válasz #5 Dátum: 2006. február 13. 16:57 »

Hali alll!!! Az előbbi kérdésemre lécci válaszoljatok. Meg azt is irjátok már meg lécci hogy az a honlap amit az előbb irtam az pontos adatot ad arról h a gépem mennyit fogyaszt? Csak azért kérdem mert pl a winch nem is kéri h milyen van mert sztem az is fogyaaszt vlmit meg az alaplapot se kéri. Aztán még lenne kb 2 kérdésem!
- Szeretném a memóriát tuningolni de nem tom h h ugy értem hogy adjatok már tippet arra hogy milyen lépésekben érdemes állitani az időzitést  és az órajelet(nincs hütés vagyis a memók csak ugy mennek)
-Azt szer még kérni hogy az FSB spread Spectrum az azt jelenti hogy zajszint(azt állitja) de kifejtenétek nkm ezt bővebben mondjuk 1 példával?
-Meg ha lehetne a CPU Thermal Throttlingra is irjatok már lécci egy példát h megértsem
 De szeretnélek benneteket meg kérni arra hogy csak olyan válaszoljon aki szakember vagy próbálta már ezeket a beállitásokat és van velül szembe tapasztalatuk  hogy ne csináljak hülyeséget!!!!
Előre is köszi mindenkinek!!!!

Naplózva
Tesztelő
Adminisztrátor

« Válasz #6 Dátum: 2006. február 14. 02:18 »

2006. február 13. 16:57, Norbo :
Hali alll!!! Az előbbi kérdésemre lécci válaszoljatok. Meg azt is irjátok már meg lécci hogy az a honlap amit az előbb irtam az pontos adatot ad arról h a gépem mennyit fogyaszt? Csak azért kérdem mert pl a winch nem is kéri h milyen van mert sztem az is fogyaaszt vlmit meg az alaplapot se kéri. Aztán még lenne kb 2 kérdésem!
-Azt szer még kérni hogy az FSB spread Spectrum az azt jelenti hogy zajszint(azt állitja) de kifejtenétek nkm ezt bővebben mondjuk 1 példával?
-Meg ha lehetne a CPU Thermal Throttlingra is irjatok már lécci egy példát h megértsem

Természetesen nem ad Wattra pontos értéket, de nagy eltérés nem lehet. A vinyók nagyjából ugyanannyit fogyasztanak, az alaplapot pedig számolja (ott van a táblázat tetején), szintén átlagértékkel.

Az Spread Spectrum arra van hatással, hogy mennyire érzékeny az eszköz a külső elektromos/elektromágneses zajra. Ennek érdekében variálja az elektromos jelet, hogy kevésbé legyen zajérzékeny. Ne nyúlj hozzá, semmi köze a gép sebességéhez.
Példa a Thermal Throtlingra: pl. ha 60 fokos a proci, akkor nem 3000 MHz-en megy, hanem mondjuk csak 2600-on. Ha lehűl mondjuk 50 fokra, akkor visszamegy 3000 MHz-re. (Persze ezek hasszámok, de ezt jelenti a dolog).
Naplózva

Csengőhangok (hagyományos és polifónikus), oplogók, képüzenetek, háttérképek, tréfás hangos üdvözletek, JAVA játékok.
Norbo
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

« Válasz #7 Dátum: 2006. február 14. 06:20 »

Thx!! Közbe google-val találtam egy cimet ahol levan irva az összes bios beállitás h mi mit csinál megosztom veletek.
http://www.proton-tech.hu/index.php?page=leirasok_bios&type=3
Naplózva
XGameR
Kezdő
*

Szeretem ezt a Fórumot!

Profil - A felhasználó adatai

« Válasz #8 Dátum: 2009. december 01. 19:59 »

Hogyha már van egy ilyen topik, akkor én is kérdeznék egy kicsi, de számomra borzasztóan fontos kérdést.
Hogy lehet módosítani a BIOS-nak azt a beállítását, hogy ACPI-t támogasson?
Ez nekem nagyon fontos lenne, és hálás lennék annak aki megírja a megoldást erre a kérdésre.

A Windows 7-et akarom feltenni a gépemre (nagyon, de nagyon kíváncsi vok rá), de nem tudom feltenni, mert rögtön az elején egy ellenőrzés során kiírja, hogy nem lehet feltelepíteni a Win-t, mert nem kompatibális a gépem az ACPI-nak. Utánnajártam a www.windows7.hu-n, és ott írták, hogy megváltoztatható, és összefügg a BIOS-sal.
De nem értek hozzá.

Szóval nagyon megköszönném, hogyha valaki segítene.

Előre is köszönöm...
Naplózva
Tesztelő
Adminisztrátor

« Válasz #9 Dátum: 2009. december 02. 01:42 »

Milyen alaplapról van szó egészen pontosan? (Gyártó, típus)
Naplózva

Oldal: 1  Válasz Válasz Értesítés Értesítés A téma elküldése A téma elküldése Nyomtatóbarát változat Nyomtatóbarát változat

« Nincs több téma | Következő téma »

TESZTEK magyarul » Powered by YaBB 1 Gold - SP 1.3.2!
YaBB © 2000-2003. All Rights Reserved.