Feladó |
Téma: Bios beállitások jelentései (Eddig 5901 alkalommal olvasták ezt a témát) |
|
Norbo
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!

|
Hali all!!Azért hoztam létre ezt a topic-ot h sikerüljön megtanulnom az osszes bios beállitást mert naoin izgat a bios téma!Szeretnék minden beállitást megtanulni a biosban és ebben kérném segitségeteket!!! Azt szeretném kérni tőletek h lehetőleg csak szakemberek irjanak akik tényleg értenek hozzá és tudják h mit irnak mert nem szeretnék elba**ni semmit se a biosban. Rögtön lennek 2 kérdésem! -Mit állit a biosban az FSB Spread Spectrum(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép, akármennyire veszem károsit avagy nem ??) -CPU Thermal-Throttlinggot se tom h mit állit a biosban(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép akármennyire veszem károsit avagy nem ?? Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem. Lécci válaszoljatok !!!!
|
|
Naplózva |
|
|
|
Norbo
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!

|
Lécci azt is irjátok meg válaszaitokban hogy ha elláltiom azután indulni fog a gép?
|
|
Naplózva |
|
|
|
Tesztelő
Adminisztrátor

Nem: 
|
2006. február 12. 17:32, Norbo : -Mit állit a biosban az FSB Spread Spectrum(mellékhatásai, előnye hátránya,indulni fog utána a gép, akármennyire veszem károsit avagy nem ??) -CPU Thermal-Throttlinggot se tom h mit állit a biosbanLécci válaszoljatok !!!! |
| Az első a zajérzékenységgel kapcsolatos, nem kell állítani, nem sok hatása van. A másodikkal nem találkoztam még, de a nevéből ítélve a proci hőmérséklete és sebessége között szabályozhat. Gondolom ha nagyon meleg, akkor csökkenti az órajelet. Ha ezeket elállítod, még biztosan el fog indulni a gép.
|
|
Naplózva |
TESZTEK magyarul - Hardver, mobiltelefon, autó és sok minden más. Csengőhangok (hagyományos és polifónikus), oplogók, képüzenetek, háttérképek, tréfás hangos üdvözletek, JAVA játékok.
|
|
|
Norbo
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!

|
Thx!!! Ki is próbálom de csak már délután mert most suli. Majd még lex kérédsem.
|
|
Naplózva |
|
|
|
Norbo
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!

|
Lenne még 1 kérdésem még pedig az hogy: -http://www.jscustompcs.com/power_supply/ ez a honlap pontos értéket azzal kapcsolatba h hány W-ot fogyaszt? Azért kérdem mert pl winyot nem is kér h milyen van.
|
|
Naplózva |
|
|
|
Norbo
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!

|
Hali alll!!! Az előbbi kérdésemre lécci válaszoljatok. Meg azt is irjátok már meg lécci hogy az a honlap amit az előbb irtam az pontos adatot ad arról h a gépem mennyit fogyaszt? Csak azért kérdem mert pl a winch nem is kéri h milyen van mert sztem az is fogyaaszt vlmit meg az alaplapot se kéri. Aztán még lenne kb 2 kérdésem! - Szeretném a memóriát tuningolni de nem tom h h ugy értem hogy adjatok már tippet arra hogy milyen lépésekben érdemes állitani az időzitést és az órajelet(nincs hütés vagyis a memók csak ugy mennek) -Azt szer még kérni hogy az FSB spread Spectrum az azt jelenti hogy zajszint(azt állitja) de kifejtenétek nkm ezt bővebben mondjuk 1 példával? -Meg ha lehetne a CPU Thermal Throttlingra is irjatok már lécci egy példát h megértsem De szeretnélek benneteket meg kérni arra hogy csak olyan válaszoljon aki szakember vagy próbálta már ezeket a beállitásokat és van velül szembe tapasztalatuk hogy ne csináljak hülyeséget!!!! Előre is köszi mindenkinek!!!!
|
|
Naplózva |
|
|
|
Tesztelő
Adminisztrátor

Nem: 
|
2006. február 13. 16:57, Norbo :Hali alll!!! Az előbbi kérdésemre lécci válaszoljatok. Meg azt is irjátok már meg lécci hogy az a honlap amit az előbb irtam az pontos adatot ad arról h a gépem mennyit fogyaszt? Csak azért kérdem mert pl a winch nem is kéri h milyen van mert sztem az is fogyaaszt vlmit meg az alaplapot se kéri. Aztán még lenne kb 2 kérdésem! -Azt szer még kérni hogy az FSB spread Spectrum az azt jelenti hogy zajszint(azt állitja) de kifejtenétek nkm ezt bővebben mondjuk 1 példával? -Meg ha lehetne a CPU Thermal Throttlingra is irjatok már lécci egy példát h megértsem |
| Természetesen nem ad Wattra pontos értéket, de nagy eltérés nem lehet. A vinyók nagyjából ugyanannyit fogyasztanak, az alaplapot pedig számolja (ott van a táblázat tetején), szintén átlagértékkel. Az Spread Spectrum arra van hatással, hogy mennyire érzékeny az eszköz a külső elektromos/elektromágneses zajra. Ennek érdekében variálja az elektromos jelet, hogy kevésbé legyen zajérzékeny. Ne nyúlj hozzá, semmi köze a gép sebességéhez. Példa a Thermal Throtlingra: pl. ha 60 fokos a proci, akkor nem 3000 MHz-en megy, hanem mondjuk csak 2600-on. Ha lehűl mondjuk 50 fokra, akkor visszamegy 3000 MHz-re. (Persze ezek hasszámok, de ezt jelenti a dolog).
|
|
Naplózva |
TESZTEK magyarul - Hardver, mobiltelefon, autó és sok minden más. Csengőhangok (hagyományos és polifónikus), oplogók, képüzenetek, háttérképek, tréfás hangos üdvözletek, JAVA játékok.
|
|
|
XGameR
Kezdő

Szeretem ezt a Fórumot!
|
Hogyha már van egy ilyen topik, akkor én is kérdeznék egy kicsi, de számomra borzasztóan fontos kérdést. Hogy lehet módosítani a BIOS-nak azt a beállítását, hogy ACPI-t támogasson? Ez nekem nagyon fontos lenne, és hálás lennék annak aki megírja a megoldást erre a kérdésre. A Windows 7-et akarom feltenni a gépemre (nagyon, de nagyon kíváncsi vok rá), de nem tudom feltenni, mert rögtön az elején egy ellenőrzés során kiírja, hogy nem lehet feltelepíteni a Win-t, mert nem kompatibális a gépem az ACPI-nak. Utánnajártam a www.windows7.hu-n, és ott írták, hogy megváltoztatható, és összefügg a BIOS-sal. De nem értek hozzá. Szóval nagyon megköszönném, hogyha valaki segítene. Előre is köszönöm...
|
|
Naplózva |
|
|
|
Tesztelő
Adminisztrátor

Nem: 
|
Milyen alaplapról van szó egészen pontosan? (Gyártó, típus)
|
|
Naplózva |
|
|
|
|